Стоичков почва няколко бизнеса с Емил Димитров


Стоичков почва няколко бизнеса с Емил Димитров
Снимка: Getty Images/Guliver

2457 0

Христо Стоичков вече е регистрирал нова фирма в Етрополе, на която е едноличен собственик на капитала от 100 лева. “ХС-1966” ЕООД ще се занимава с всичко, като се представлява от бившия депутат от ГЕРБ Емил Димитров, който действа заедно и поотделно с Камата, става ясно от справка в Търговския регистър.

Стоичков има само още две фирми, в които е съдружник. Едната е пловдивската “ХБХ-2001” ООД, където има дялове за 500 лева. Там съдружници са му Борислав Велков с 1150 лв., Марин Иванов с 1100 лв., Йото Димитров с 1150 лв. и Николай Каринков с 1100 лв. Дружественият дял на Марин Иванов е запориран по искане на Fibank. Другата е столичната Ви Ейч Ес 8, където Стоичков е съдружник с Йовко Кьосев.

ЦСКА, където Стоичков държи 20% от акциите, е пуснал в Търговския регистър искане за запазване на име на дружеството, от което липсва тирето и София. Това означава, че наименованието ще бъде променено, но не веднага. По принцип няма как да се сменя по време на сезона, което е забранено от нормативните документи на БФС.

През лятото обаче няма да има проблеми. Заради това изпълнителният директор Трифон Попов е избързал с молбата, за да не се сети някой друг да вземе четирите букви. От НАП поясниха за “24 часа”, че след като три пъти се е провалил търгът за емблемата на дружеството, което е в процедура на фалит, сега единствено синдикът Дора Милева има право да прави такъв. Приходите, ако има такива, отиват директно по сметките на държавата за покриването на дълга от над 11 милиона лева.

Първо обаче трябва да бъде назначен оценител и да бъде избран начинът за осребряването на имуществото на дружеството, което е минимално и се състои от запорирани имоти в НАП, стари коли, както и екипи на отбора от предишните сезони. Марката ЦСКА е била неясно как блокирана от НАП и след това от банка, като се оказа, че са направени и две еднакви емблеми, патентовани напълно редовно.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички