Стоичков и Гуардиола са единствените, наследили тайните на Кройф


Стоичков и Гуардиола са единствените, наследили тайните на Кройф

1950 0

Бившият холандски национал и треньор Йохан Кройф е разкрил тайните на работата си единствено на Христо Стоичков и Хосеп Гуардиола, разкри пред Sports.kz футболният мениджър Мирчо Димитров.ю

„Когато Кройф започва работа в Барселона, той налага собствен стил и методи на работа, които обхващат всичко от школата до първия отбор. По това време №1 в Барселона бе именно Стоичков. На всички е ясно, че в последните 20 години доминиращият стил на работа е именно този на Кройф, а Барселона е в основата на успехите на испанския национален отбор.

Методите на работа на Кройф са в графа „строго секретни“, но той е разкрил тайните си на двама души след края на кариерата си като треньор - Хосеп Гуардиола и Христо Стоичков", заяви Димитров.

Той разкри, че Стоичков е един от основните кандидати за селекционер на националния отбор на Казахстан, каквито и слухове имаше и преди това. В момента носителят на „Златната топка“ от 1994 година работи като коментатор в мексиканска телевизия.

По думите на мениджъра Стоичков има желание да приложи тази методика и да открие няколко футболни школи на територията на Казахстан, които да предложат качествени футболисти за клубовете и националния отбор на страната."Ако от федерацията му гласува доверие и го покани за селекционер“, заяви Мирчо Димитров.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички