Стоичков: Чувствам се нагрубен, обиден и възмутен


Стоичков: Чувствам се нагрубен, обиден и възмутен
Снимка: БГНЕС

1514 0

Легендата на българския футбол и Барселона Христо Стоичков за пореден път осъди агресията проявена от испанската жандармерия по време на референдума за независимост на Каталуния в неделя.

„Мирните хора в Каталуния бяха за това да има протести, но без насилие, без да посягат на никого. В случая те бяха малтретирани. Това го видя целият свят. Пък нека Санта Мария да казва, че се е случило обратното – че си е свършила работата. Не може да малтретираш мирните хора, които отиват да пуснат една бюлетина. Ако мислим, че това е правилният път, ние сме готови да минем по другия път, можем го. Но като човек, който 27 години е свързан с Барселона, естествено, че съм нагрубен, обиден и възмутен“, заяви бившият футболист в интервю за БНТ.

Стоичков коментира и информацията, че вицепремиерът на Испания Сорая Саенс де Санта Мария възнамерява да го съди по повод отправените обвинения към нея във франкизъм. Камата обвини 46-годишната дама, че дядо й, баща й и дори непълнолетния й син са последователи на Франко. Стоичков изрази несъгласието си с нейната дейност и я призова да подаде оставка заради това, че е изпратила полицията да бие невинни хора по време на референдума в Каталуния в неделя. „Първо аз нямам нищо общо с нейната държава. Тя не може да ме съди, но може да си говори каквото си поиска. Това си е неин личен проблем. Аз не съм испански гражданин, че да ме съди. Ако иска да дойде в България или тук в Америка, за да ме съди“, сподели още легендарната „осмица“.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички