Стилиян Петров сбъдна последното желание на умиращ от рак фен


Стилиян Петров сбъдна последното желание на умиращ от рак фен
Снимка: БГНЕС

1947 0

Легендата на Астън Вила и Селтик Стилиян Петров сбъдна последното желание на един голям фен на бирмингамския клуб, който страда от рак на черния дроб вече две години, а от месец май е открит и тумор в мозъка му.

24-годишният Уил Фалк продължава да се бори с болестта и отказва да се предаде, като нееднократно е заявявал, че именно Стенли е голямото му вдъхновение, защото българинът се пребори с левкимията и в началото на сезона дори се върна на терена.

„Уил беше в леглото и не знаеше, че Стан ще дойде. В последните му дни почти постоянно спеше. Когато обаче му казахме: „Слушай, Уил, имаме специален гост за теб. Стилиян Петров е тук”, той изведнъж се съвзе. Дойде му сила, сякаш отникъде.

Уил показа на всички, че още е наистина жив. Направи всичко възможно да седне и щастлив да поговори със Стан.

От четири или пет седмици не искаше да говори с когото и да е било. Стилиян Петров направи истински жест. Той дойде специално до община Уиръл за брат ми.„Петров подари на Уил фланелката, с която игра в приятелския мач срещу Уорчестър. Това изглежда е неговият последен мач за Астън Вила. Наистина мил жест.

Уил се усмихна буквално за последен път в живота си за снимката със Стилиян Петров. Той почина няколко дни след това", разказва тъжната история братът на Уил - Джордж - пред "Бирмингам Мейл".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички