Стилиян: Отказах оферта на Вила за новия сезон, свалих 28 кг.


Стилиян: Отказах оферта на Вила за новия сезон, свалих 28 кг.

1569 0

Легендата на България, Селтик и Астън Вила - Стилиян Петров, разкри как се наслаждава на доброто си здраве, след дългогодишната битка с левкемията. Бившият халф взе участи е благотворителен мач в памет на бившия мениджър на "зелено-белите" и националния отбор на Шотландия Джок Стийн. Той игра за легендите на Селтик срещу отбор, съставен от големи играчи на Дънфърмлин Атлетик и остана на терена един час.

Стенли разкри пред heraldscotland.com как е отхвърлил възможността да стане треньор на Астън Вила, тъй като не се чувства готов за тази отговорност. След периода, в който помагаше на Тим Шърууд в бирмингамския клуб, Петров е решил да се оттегли от фронтовата линия на футбола засега.

"Работих във Вила миналия сезон, когато Пол Ламбърт бе уволнен и Тим Шърууд пое отбора. Той ме покани да дойда, така че аз прекарах там последните месеци", споделя българинът.

"Искаха ме и през този сезон, но аз не мисля, че съм готов да се ангажирам с нещо подобно. Преминах през много, семейството ми също, така че докато се учех за треньор, работих много за фондацията, с която се опитваме да помогнем на много хора. Доста съм зает. Занимавам се дори с голф, за което бях казал, че никога няма да правя. Наистина се радвам на живота си в момента. Щастлив съм да правя това, което върша. Правя това, което искам да правя и прекарвам повече време със семейството ми", разкрива Стилиян.

Според heraldscotland.com по време на благотворителния мач Петров е изглеждал най-близо до предишния си образ. Той е свалил голяма част от теглото, натрупано по време на боледуването му, и е показал няколко добри докосвания и пасове.

"Беше голямо събитие, страхотно бе да видя момчетата, с които играх, както и съперниците. Публиката беше страхотна. Тренирах с Вила до 21 г. няколко пъти в седмицата, опитах се да вляза във форма. Работя упорито през последната година и съм свалил много от теглото, което качих по време на лечението", казва Стенли.

Той разкрива, че е качил 36 кг., а сега от 120 е станал 92 кг.

"Хубаво беше, че поиграх един час. Мина толкова много, откакто не съм играл, че само по себе си е хубаво, че взех изобщо участие в това събитие", завършва Стилиян.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички