СНИМКИ: Що за клуб е Каляри - новият тим на Кирил Десподов?


СНИМКИ: Що за клуб е Каляри - новият тим на Кирил Десподов?
Снимка: Getty Images/Guliver

10165 0

Вчера звездата на ЦСКА Кирил Десподов подписа с елитния италиански Каляри и това се прие като голям трансферен успех за България. SportLive.bg иска да ви разкаже що за клуб е Каляри, какви успехи има и с какво е интересен. Ето какво трябва да знаете за "сардинците":

Италианският футболен клуб е създаден през 1920 година. Най-големият му успех е спечелването на скудето през сезон 1969/70. За първи път Каляри влиза в Серия А през 1964 година и след първия си сезон завършва на седмо място. През сезон 1968/69 печели сребърните медали, изпреварен от Фиорентина.

В единствения си шампионски сезон досега в елита Каляри прави нещо много рядко - губи само два мача и допуска само 11 гола. Техният играч Луиджи Рива става голмайстор на Серия А.

През 1976 година тимът изпада в Серия Б. През 1990 година под ръководството на Клаудио Раниери тимът се връща в елита на Италия.

Сезон 1993/94 пък става най-успешният за тима в евротурнирите: стига полуфинал на Купата на УЕФА. През 1997 г. тимът отново изпада във втория ешелон. Следващият сезон се връща в Серия А, но не за дълго. През сезон 2003/04 в Каляри преминава бившият италиански национал Джафранко Дзола. Той помага на тима отново да влезе в елита.

Миналата година Каляри завърши на 15-о място в първенството, а към момента заема 14-ото със само 21 спечелени точки. 

Иначе град Каляри е столица на административния район Сардиния, който е остров. Десподов ще се радва на един изключително красив регион със средиземноморски климат. Кога и срещу кой тим ще дебютира българинът в Серия А - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички