Скандал с българите в Ботошани: Глобяват ги здраво за арогантност


Скандал с българите в Ботошани: Глобяват ги здраво за арогантност

1649 0

Двамата българи в състава на румънския Ботошани - Пламен Илиев и Радослав Димитров, здраво сгзиха лука. Защитникът и вратарят ще отнесат солени глоби заради отношението си към клуба, което вбеси шефовете им.

Илиев и Димитров са били определени да присъстват на пресконференцията преди мача с Пандури от първенството. Те обаче са отказали да се явят.

Поведението им ядоса много треньора Лео Грозаву, който настоя българите да бъдат финансово санкционирани.

"Казах на отбора кой трябва да присъства, те отказаха. Отказаха, значи ще плащат, защото не е нормално това, което направиха. Ще бъдат глобени според вътрешния правилник", заяво Грозаву, цитиран от "Monitorul de Botosani".

Илиев и Димитров са се оправдали за постъпката си с това, че не са разполагали с преводач и нямало да разберат какво ги питат и да се изразят добре на румънски.

Бесен от скандалното поведение на бившите български национали е и благодателеят на Ботошани Корнел Шфайцер.

"Когато не уважаваш, няма да бъдеш уважаван. Те ще платят скъпо за това, което направиха. Ние полагаме големи усилия всичко да бъде добре, а те да постъпят така! Ние не толерираме арогантност. Арогантността се таксува скъпо в Ботошани", заяви спонсорът.

Поведението на българите вбеси и един от акционерите - Валериу Илфтайм, който заяви, че Радослав Димитров едва ли ще бъде титуляр, след като се държи по този начин.

Всъщност отказът на двамата да присъстват на срещата с медиите не е единственото им преглрешение пред клуба. Те са атакувани и за загубата от Пандури с 1:2. Димитров бе с основна "заслуга" за втория гол на Пандури, след като изпусна голмайстора и той се разписа във вратата на Илиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички