Партизан с Божинов яде бой от баски


Партизан с Божинов яде бой от баски

1058 0

Валери Божинов не успя да помогне на своя Партизан при загубата като домакин с 0:2 от Атлетик Билбао в мач от група "L" на Лига Европа.

Испанците бяха много близо до откриване на резултата в средата на първото полувреме, когато Чаби Ечейта стреля с глава пред погледа на Божинов, но вратарят на Партизан Живко Живкович спаси.

В 32-та минута баските все пак поведоха. Оскар де Маркос центрира отдясно и пред границата на малкото наказателно поле Раул Гарсия изпревари двама бранители, за да нанесе удар с глава.

Пет минути преди паузата Валери Божинов насочи погледите върху себе си. Той се опита да засече центриране отляво, но вместо да стигне до топката, подкоси Лапорте. Защитникът остана да лежи на тревата, но малко по-късно се изправи.

В началото на второто полувреме Валери спечели пряк свободен удар пред наказателното поле на гостите, но сърбите не се възползваха. Българинът остана на терена до 64-ата минута, когато беше заменен от Гърбич.

Испанците продължаваха да бъдат по-добрия отбор и напълно заслужено сложиха точка на спора в 85-ата минута, когато Ечебария се разписа от пряк свободен удар.

Така Атлетик излезе на върха в групата с шест пункта, колкото има и вторият Партизан. Аугсбург и АЗ Алкмаар имат по три точки.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички