Официално: Павел Дочев ще спасява отбор от изпадане в Германия


Официално: Павел Дочев ще спасява отбор от изпадане в Германия
Снимка: GettyImages

1377 0

Бившият футболист и наставник на ЦСКА - Павел Дочев, беше официално анонсиран като новия наставник на германския третодивизионен клуб - Ерцгебирге Ауе.

Това ще бъде трети престой за българина начело на клуба, а основната му цел е да спаси отбора от изпадане, след като "виолетовите" записаха само 3 победи в първите си 17 мача от шампионата и заемат 18-ото място във временното класиране с 14 точки, на 2 точки от спасителната зона.

"Съгласих се да се завърна, защото вярвам, че мога да свърша работата. Щастлив съм, че отново съм в Ауе. Не съм мислил много, когато получих предложението. Убеден съм, че отборът ще се спаси", обяви българинът, който бе част от тима до лятото, а преди това и между 2015 и 2017 година.

57-годишният специалист е рекордьор в Трета германска лига с 294 мача като старши треньор. Сега той заменя на поста временния наставник Карстен Мюлер, който беше назначен на мястото на Тимо Рост през октомври.

Първото изпитание за отбора под ръководството на българина ще бъде визита на Инголщад на 16 януари в двубой от шампионата.

Вижте по какъв ущасяващ начин приключи последният престой на Дочев!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички