Мъри към Наско Курдов: Срам си за българския футбол!


Мъри към Наско Курдов: Срам си за българския футбол!

4790 0

"Ти си срам за българския футбол." С такива думи Станимир Стоилов е обиждал сина ми Атанас Курдов, след като му стана треньор на Астана". Това разказа пред "България Днес" легендата на "Левски" Петър Курдов.

В момента Курдов-младши поддържа форма със Славия. Стоилов обяви, че не разчита на него и не го взе на лагер с Астана в Дубай. До тази ситуация се стига след множество скандали.

Мъри поема отбора от Казахстан, предвидливо напускайки "Ботев", преди футболния проект на Цветан Василев да се срути заедно с фалита на КТБ. Централен нападател на Астана е българинът Атанас Курдов. Той е пристигнал в отбора след трансфер от Славия за 1 милион долара. Президентът на "белите" Венци Стефанов е щастлив от сделката. Съвсем друго е настроението на собственика на "Левски" Тодор Батков, където нападателя играе, преди да се озове в Славия.

"Директорите на "Герена" ги питах за Наско Курдов седем-осем пъти: Какво правим? Тяхната работа е да не допускат така да изпускаме наши момчета, а не да ходят и да се лендзят по разни сайтове."

Така, докато "Левски" се чудят как да платят заплати, в касата на "Славия" влиза солидна сума за Курдов.

Проблемите за юношата на "сините" започват с идването на Мъри Стоилов в Астана.

"Треньорът вика сина ми и му казва: "Какво правиш тук, след като знаеш, че не мога да те понасям - разказва Петър Курдов. - Не разбирам тази злоба на Стоилов. Обадих му се и го попитах защо иска да съсипе бъдещето на сина ми. Какво точно желае от него? Отговори ми, че Атанас има проблеми с дисциплината и трябвало да вземе мерки. Разбирам, ако го глоби или накаже. Но да се опитва да разбие кариерата му... Мога да кажа още доста неща. Предпочитам да ги обясня на Мъри лице в лице. Той се държи високомерно. Демонстрира някакво самочувствие. Не знам колко го разбира този спорт, но със сигурност от нас двамата аз съм по-добрият футболист. Това го знаят всички левскари, които са наясно с историята на клуба. Истината е, че скандалите със сина ми започнаха още докато той беше на "Герена". Тогава просто не се вписа в тайните схеми на Мъри и неговия ментор и покровител Наско Сираков. Оттам тръгна всичко. Стоилов продължава с отмъщението си до днес. Синът ми има договор с Астана за още две години. Ще видим как ще се развият нещата. В краен случай ще търсим съдействие и от ФИФА."

В момента изглежда, че Атанас Курдов ще се завърне в Славия, след като уреди взаимоотношенията си с отбора от Казахстан.

"Наско винаги е добре дошъл при нас, ако е свободен агент - признава президентът на "белите" Венци Стефанов. - Доколкото знам, той има договор с Астана. Не е важно дали Мъри ще разчита на него. Важното е, че собственикът на казахстанския клуб го иска. Докато нещата не се променят, то Курдов ще остане в Казахстан."

Самият Мъри Стоилов отказа да коментира темата. "Не искам да коментирам случая с Атанас Курдов, не ме занимавайте с глупости - заяви ядосано той. - За неговия договор питайте ръководството на клуба".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички