Майнц праща Неделев под наем


Майнц праща Неделев под наем

920 0

Ръководството на "Майнц 05" е взело решение да прати под наем в друг отбор българския национал Тодор Неделев. Идеята е бившето крило на "Ботев" (Пловдив) да играе по-често, тъй като при Врабчетата не може да се пребори с конкуренцията.

Неделев играе официални мачове единствено във втория отбор на "Майнц 05", който се подвизава в Трета лига. От немския клуб са преценили, че нивото там не е за Неделев, и затова се търсят други варианти за неговото развитие, информира "7 дни спорт".

"Тодор се намира между Трета лига и Бундеслигата. За момента не му достига за горното ниво, а да играе в по-ниското ниво не помага на развитието му", заяви директорът на Врабчетата Кристиан Хайдел. "Той се нуждае от игрова практика някъде. Това знае и футболистът. Ще видим как ще се случи", каза още началникът. Хайдел обаче категорично отхвърли възможността за продажба на Тодор Неделев, като според него това изобщо не е опция пред клуба.

От "Майнц" не са съгласни да се разделят без пари с футболиста, тъй като платиха за него около 3 млн. евро. Освен това той получава и немалка заплата, като в него са инвестирани сериозни средства.

Тодор Неделев в момента е в България, където ще празнува коледните и новогодишните празници. Крилото вече е обявил пред близки, че иска да се завърне в "Ботев" и да облече фланелката на родния му клуб.

22-годишният футболист напусна "Ботев" в началото на 2014 г., след като беше продаден за сериозна сума в елитния немски "Майнц 05". В Бундеслигата обаче почти не получи шанс да се докаже и да се изяви и сам е изразил желание да се завърне в "Ботев". Откакто подписа с "Майнц 05", той има само 2 мача за първия тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички