Ивелин Попов: Това е крачка напред в кариерата ми


Ивелин Попов: Това е крачка напред в кариерата ми
Снимка: http://spartak.com/

1243 0

Ивелин Попов вече е футболист на Спартак (Москва). Той заяви, че това е крачка напред в неговата кариера и въпреки че е имал няколко оферти, веднага е избрал тази на руския гранд.

Ето какво заяви още Попов пред официалния сайт на Спартак (Москва):

Ивелин, поздравления за трансфера в Спартак!

- Благодаря! Това наистина е голямо събитие за мен, голяма крачка напред в моята кариера. За Спартак знам още от дете, защото се интересувам от руския футбол. Разбира се, помня играчи като Йегор Титов и Дмитри Аленичев и други добри футболисти. В тези години Спартак постоянно играеше в Шампионска лига, винаги беше на показ в Европа. Всеки знае, че това е най-големият клуб в Русия, най-популярният и за мен е чест да защитавам червено-белите цветове.

Към теб имаше достатъчно силен интерес от много клубове, защо избра точно Спартак?

- Да, имах 3-4 предложения, но когато дойде конкретната оферта от Спартак, веднага казах на ръководството, че искам да играя само за Спартак. Проведохме бързи и ясни преговори с представителите на Спартак, беше много приятно. Пак казвам, новият ми клуб е най-известният в цяла Русия и има милиони фенове в цялата страна!

Много добре говориш руски. Бързо ли го научи?

- Да, вече говоря, разбирам всичко. Не мога да кажа, че руският и българският език са толкова близки, но се научих доста бързо. В крайна сметка сме славяни. А и като цяло вярвам, че за да практикуваш дадена професия в друга държава, трябва да знаеш езика.

Вие играете на позицията атакуващ полузащитник?

- Да, мога да играя зад нападателя, както и отдясно и отляво. Главно помагам на отбора да вкарва, да свързва двете фази на играта, искам да имам максимално голям принос за Спартак.

Какво помните от мачовете срещу Спартак?

- Помня, че веднъж вкарах два гола за Кубан срещу Спартак. После (в друг мач) завършихме 3:3 и аз пак вкарах. В последните години мачовете между Спартак и Кубан винаги са атрактивни. Много ми харесва новият стадион на Спартак – страхотна атмосфера. А и помня, че в Краснодар винаги идваха по много фенове на Спартак да викат за отбора.

Оказва се, че вие често сте огорчавали Спартак.

- Да, а сега ще правя всичко, за да огорчавам нашите съперници.

Кога ще се присъедините към Спартак?

- Сега съм с националния отбор на България. Ще играем два мача – контрола с Турция в Истанбул и квалификация за Евро 2016 с Малта. И после започвам подготовка за новия сезон със Спартак.

Вече ясно ли е с кой номер ще играете за Спартак?

- Да, с номер 71. Много важно число за мен, с което свързвам много неща.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички