Историческа първа точка за Мъри и Астана в Шампионска лига


Историческа първа точка за Мъри и Астана в Шампионска лига

1255 0

Станимир Стоилов и воденият от него Астана спечелиха историческа първа точка в Шампионска лига. Тимът се добра до драматично равенство - 2:2 с Галатасарай у дома. 

За Стоилов това е общо 8-и мач в груповата фаза (6 с "Левски" през 2006 г и 2 с Астана). От своя страна Астана е първият в историята на турнира тим от Казахстан, който пробива до тази фаза на надпреварата.

Домакините стигнаха до равенството в 89-ата минтута, след като преди това турците бяха повели, а в последствие двата тима си размениха по един автогол.

Първата възможност в мача се откри пред Уесли Снайдер, който в 5-ата минута стреля от около 20 метра, но Ерич успя да избие. В 12-ата минута отбраната на Астана отново изпусна Снайдер, но този път изстрелят на холандеца мина встрани от вратата. Домакините отговориха с точен, но слаб шут по земя на Жуков. 

В 31-ата минута Билал Киса изведе Галатасарай напред в резултата след страхотен фалцов удар от около 35 метра. Сериозна вина за попадението имаше и вратарят Ненад Ерич, който се намеси неадекватно. За 32-годишният футболист на гостите това беше дебют в Лигата.

В 51-ата минута Юмит Булут засече отблизо добро центриране отляво на Карол, но Ерич успя да спаси.

Постепенно домакините започнаха малко по-смело да поглеждат към вратата на Муслера и в 64-ата минута Астана създаде и най-чистото си положение до момента. Джолчиев бе близо да засече центриране отляво, но в последния момент топката бе чукната от бранител на Галатасарай, а съдийската бригада сгреши и отсъди удар от вратата. Минута след това Фокси Кетевоама пропиля още по-чиста ситуация, като бе оставен сам срещу Муслера, но не успя да засече перфектното центриране на Шомко и стреля в аут.

Активизирането на Астана даде резултат в 77-ата минута, когато Кабананга центрира отляво и центрира ниско, Муслера пипна топката, но я пусна зад гърба си, което изненада Балта и бранителят прати кълбото в собствената си врата - 1:1. 

В 86-ата минута вратарят на домакините закопа отбора си, като си вкара нелеп автогол. След коварно центриране той игра с топката, но вместо да я бокриса тя продължи към мрежата му и турците отново излязоха напред в резултата.

Три минути след това стражът на Галатасарай Муслера направи груба грешка, след като боксира неразчетено топката, която попадна на главата на Каняс и той я прати в мрежата за 2:2.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички