Готвят Мъри или Херо за селекционер на Казахстан


Готвят Мъри или Херо за селекционер на Казахстан

1346 0

Двама от най-добрите български треньори - Димитър Димитров-Херо и Станимир Стоилов-Мъри, бяха оценени по достойнство в Казахстан, където работят на клубно ниво. Бившите треньори на "Левски" са сред фаворитите за нов национален селекционер на страната, според изданието "Вести".

Казахстан се представя трагично в квалификациите за Евро 2016 и заема последното място в Група "А" със само две точки, спечелени след 0:0 с Латвия и Исландия. Това може да коства мястото на наставника Юрий Красножан, след края на цикъла.

Ако това се случи и се стигне до предложение до българите, това ще е удар по българския национален отбор, кандидат за селекционер на когото е Херо. Разбира се, ако се стигне до смяната на Ивайло Петев, както се шуми.

Сред достойнствата на Димитров са добрият му руски език, харизмата му и твърдият му подход към играчите. Отбелязва се, че успешно е прочистил състава на своя Иртиш, който в момента е на шеста позиция в местното първенство.

"България също го кани за селекционер и ще е жалко, ако той не избере Казахстан", посочва "Вести".

Мъри е посочен като амбициозен и принципен треньор, който сам си реди състава според качествата на играчите, а не "по указ отгоре". "Той е сред най-силните и подготвени за момента треньори", пише изданието.

Воденият от Стоилов Астана е втори в първенството, на точка от лидера Кайрат, но и с мач по-малко, и ще играе в групите на Шампионска лига.

Отбелязва се, че Стоилов също е водил България.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички