Георги Миланов игра 30 минути при феноменален обрат на ЦСКА


Георги Миланов игра 30 минути при феноменален обрат на ЦСКА
Снимка: Getty Images/Guliver

1137 0

Георги Миланов игра 30 минути, а тимът му ЦСКА Москва записа феноменален обрат от 0:3 до 6:4 при гостуването на Мордовия в мач от руската Премиер Лига. При това "армейците" играха почти цяло полувреме с човек по-малко.

Големият герой за столичани беше Сейду Думбия, който заби три от попаденията. Българският национал Георги Миланов се появи при 2:3 за Мордовия в 58-та минута и имаше силни изяви, макар да не се отличи с гол или асистенция.

Мачът започна кошмарно за московчани. Още в 1-ата минута Евгени Луценко откри резултата след грешка в защитата на гостите и неумела изява на Игор Акинфеев. А в 12-ата минута нещата станаха сложни за ЦСКА след червен картон на Марио Фернандес.

И за да е ужасът за гостите пълен, само минута по-късно Владимир Риков отбеляза за 2:0 от пряк свободен удар. Още две след това и Руслан Мухамецин се разписа за Мордовия.

Обратът за ЦСКА започна с началото на ва второто полувреме. В 50-та минута влезлия като резерва Кирил Панченко намали на 1:3. В 55-ата домакините също останаха с 10 души.За втори жълт картон беше изгонен звездата на Мордовия Яник Джало.

В 58-та минута Зоран Тошич намали след страхотен пас на Бибрас Натхо, а малко след това на терена се появи Георги Миланов. И веднага след влизането му Сейду Думбия вкара първия си гол в мача за 3:3 в 59-ата минута.

Тимът от Саранск отново поведе в 68-ата минута с гол на Евгени Луценко за 4:3, като тази преднина се задържа до 80-ата минута, когато домакините просто рухнаха. Дотогава Миланов имаше няколко опасни включвания, които обаче не донесоха гол в мрежата на Мордовия.

В 80-ата минута Думбия изравни за 4:4, а пет минути след това Ахмед Муса за първи път даде преднина на ЦСКА. В 88-ата Думбия сложи точка на този луд мач - 6:4.

Така ЦСКА удържа върха с 25 точки с осем повече от преследвача Локомотив Москва. Мордовия остава точно над чертата на плейофите с актив от 7 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички