Георги Костадинов и Арсенал Тула се "сбогуваха" с руския елит


Георги Костадинов и Арсенал Тула се "сбогуваха" с руския елит
Снимка: Getty Images

1327 0

Георги Костадинов и Арсенал Тула отпаднаха от елита на руския футбол, след като загубиха с 1:2 от прекия си конкурент Уфа. Борбата на дъното е ожесточена, като победителите и Урал са събрали по 27 точки, докато Рубин Казан и Химки са само с две повече.

Загубата остави "оръжейниците" на дъното без шанс за оставане във Премиер лигата. Българинът записа пълни 90 минути като като централен защитник и дори успя да си изкара жълт картон в края на първото полувреме.

Неговият отбор изпада за втори път след дебюта си в Премиер лигата през сезон 2014/15. Тогава тимът от Тула се бореше за оцеляването си до последно, но сега предстоящият мач срещу Урал ще е от значение само за гостите.

Междувременно на върха категорично е Зенит, който води във временното класиране с 9 точки на Динамо Москва. На трета позиция остава Сочи на Ивелин Попов, който след края на кампанията ще стане част от родния Левски. Всъщност класирането в горната половина няма особено значение, защото клубовете няма да получат право да участват в европейските клубни турнири.

Следете всичко най-интересно около финала за Купата на България между бившия клуб на Костадинов Левски и ЦСКА!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички