Фиорентина отхвърли редица оферти за Кръстев, за да го направи лидер на тима


Фиорентина отхвърли редица оферти за Кръстев, за да го направи лидер на тима
Снимка: Getty Images/Guliver

9028 0

Българският халф Димо Кръстев ще продължи да се подвизава за елитния младежкия отбор на Фиорентина и през новия сезон, твърди сайтът fiorentinanews.com. Неговото бъдеще изглеждаше под въпрос преди няколко седмици поради различни фактори, но се оказва, че "тъмните облаци" над българите са преминали. 

Така се стига и до момента, в който Кръстев се превръща в един от лидерите сред връстниците си. Към родения през 2003 година българин е имало интерес от други италиански клубове, но "виолетовите" са преценили, че той трябва да остане в Примаверата и след година евентуално да се бори за влизане в мъжкия отбор.

Кръстев има договор с Фиорентина до 2025 година, а през миналия сезон спечели Купата и Суперкупата на Италия с Примаверата на тима под ръководството на треньора Алберто Акуилани.

Бургазлията може да играе като централен защитник, а през миналия септември дебютира за националния тим на България до 21 години. Порталът Transfermarkt е определил трансферна сума от 200 000 евро на играча. Кръстев има общо 51 срещи за Примаверата на Фиорентина, като дори се е отчел с два гола и три асистенции.

Междувременно вижте какво решение бе взето за бъдещето на Нефтохимик!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички