Емблематичен играч се присъедини към гръцки тим, постигащ исторически за клуба успехи


Емблематичен играч се присъедини към гръцки тим, постигащ исторически за клуба успехи
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

2714 0

Бившият офанзивен играч на Левски и Ботев Пловдив - Мариян Огнянов, си осигури трансфер в гръцкия Елас Сиру, който за първи път в историята си ще се подвизава в третото ниво на местния футбол.

Преди една година футболистът се завърна в родния си град Лом, за да помогне на местния тим, който обаче фалира. След това игра за Спартак Плевен, на който помогна да достигне до Втора лига, след като дълги години бе в третото ниво. 

34-годишният играч обаче остава в българския футболен "фолклор" с факта, че е първият български играл, реализирал за български тим в Шампионска лига. Това се случи при участието на Левски в надпреварата, като футболистът вкара почетното попадение за "сините" при поражението с 1:3 от Челси в София. С това попадение Огнянов стана 6-ият най-млад голмайстор в Шампионската лига, като в онзи момент беше на 18 години и 58 дни. 

Новият клуб на Огнянов е разположен на Цикладските острови и през миналата кампания постигна историческо класиране, след като преодоля четвъртото ниво на местния футбол. През миналата година те победиха в регионалната група, след което трябваше да преминат и през един плейоф, но в крайна сметка си осигуриха участие в горната група. Година по-рано те влязоха от пета в четвърта лига, а през юни 2022-а отпразнуваха втората поредна промоция.

 В Елас Сиру българинът се събира със сънародник – централният защитник Мирослав Енчев, който се присъедини към отбора преди две седмици. Първенството в трета гръцка лига ще стартира след 30-и септември.

Вижте всички актуални новини около футболния Левски!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички