Димитър Бербатов отказал на Байер (Л)


Димитър Бербатов отказал на Байер (Л)

2595 0

Нападателят на Монако Димитър Бербатов (33 г.), който вкара 69 гола в 159 мача за Байер (Леверкузен) в периода 2001/2006 г., е бил много близо до завръщане в клуба, когато тръгна да напуска Манчестър Юнайтед и в крайна сметка отиде във Фулъм през лятото на 2012-a, пише "7 дни спорт".

Слухът бе потвърден лично от спортния директор на „аспирините“ Руди Фьолер в навечерието на снощното гостуване на Байер на Монако в група „С“ на Шампионската лига. „Вярно е, че бяхме в контакт с Бербатов, преди да напусне Юнайтед - обясни Фьолер пред „Билд". – „Той наистина беше тема за нас. Но в крайна сметка не се получи. И по финансови причини!"

Именно по финансови причини този януари Бербатов в крайна сметка се озова в Монако. Към момента обаче е, меко казано, неясно, докога ще продължи финансовият рай в лагера на монегаските. Причината: собственикът на клуба Дмитри Риболовлев, който е натрупал милиардите си покрай производство на торове и инвестира 350 млн. евро, след като го купи през 2011 г., го закъсва все по-сериозно.

Тази пролет той олекна с над 3 млрд. евро покрай развода с жена си Елена, а според слуховете след това от Княжеството са му отказали местно гражданство заради някои тъмни петна в биографията му. Смята се, че именно това е провокирало баровеца да спре да налива милиони в клуба и в добавка да разкара Хамес и Фалкао. Възможно е обаче да има и друга причина за спирането на кранчето. А именно според в. „Хамбургер Моргенпост" Риболовлев е търсен от руските власти като поръчител на убийство. Това означава, че положението му никак не е розово и към момента футболът наистина му е последна грижа.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички