Босът на новия кандидат за Бербатов е един от най-скандалните хора в Швейцария


Босът на новия кандидат за Бербатов е един от най-скандалните хора в Швейцария

1983 0

Вчера стана ясно, че швейцарският Сион има интерес към Димитър Бербатов. Българският нападател е искан лично от собственика на клуба Кристиян Константин. "Всеки ден" разкри повече подробности около боса на Сион Кристиян Константин, който се слави като една от най-скандалните личности в Швейцария.

През 2011 г. Сион е изваден от Лига Европа заради картотекирането на нередовни футболисти в плейофа за влизане в групите на турнира срещу Селтик. Шотланците заемат мястото на Сион в групите, въпреки че сападнали с общ резултат 1:3.

Константин вдига вой до небесата и спомага за решението на швейцарския съд, че отборът трябва да бъде върнат в надпреварата и да му бъдат платени 30 000 евро обезщетение. Апелативната комисия на УЕФА обаче отхвърля нареждането и това води до огромен скандал.

Шефът на Сион е категоричен, че няма да се съобразява с разпоредбите на централата, след като тя не зачита решение на съда. Константин обявява, че шефът на УЕФА Мишел Платини трябва да бъде вкаран в затвора. "Ако не реши въпроса, го чака живот зад решетките", категоричен е скандалният бос, който е архитект по професия.

Въпреки заплахите, французинът остава твърд зад позицията си и Сион не е върнат в надпреварата. Освен това швейцарците трябваше да заплатят глоба в размер на 32 000 евро. Оттогава Константин е на нож с УЕФА и прави всякакви опити да подлее вода на Платини. Според него най-голямата грешка би била, ако изберат трикратния носител на "Златната топка" за шеф на ФИФА.

В Сион също си патят от чепатия нрав на шефа си. Той сменя треньорите като носни кърпи, а при загуби прави футболистите на пух и прах в съблекалята. Легендата на Милан Дженаро Гатузо също мина оттам, но изкара едва шест месеца като наставник и Константин му би шута.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички