Божинов: Г-н Петев, защо не дойдохте да гледате дербито на Сърбия?


Божинов: Г-н Петев, защо не дойдохте да гледате дербито на Сърбия?

1911 0

"Къде отиват българските футболисти? Кога за последно продадохме играч в голям западен отбор. Таланти има ли, 17,18,19-годишни. А Петев излиза и казва - подмладявам отбора. Да ги каже кои са младите. Срещу Португалия на Кристиано Роналдо ли ще подмладява отбора или с Франция и Швеция". Така определи играчът на Партизан Валери Божинов ситуацията в българския футбол и защо не се правят големи трансфери, както в Сърбия.

Божинов коментира и наставникът на националния отбор Ивайло Петев. " Уж ходи по мачове и гледа, анализира. Какво му костваше да дойде да гледа Партизан - Цървена звезда. Да попитам, г-н Петев, защо не дойдохте да гледате дербито на Сърбия. Ако няма възможности щях да му платя билета за самолета, покана за мача, стая в хотел. Имаше над 30 хил. на стадиона, той седнал да гледа Славия - Берое", сподели Божинов в интервю за "7 дни спорт".

Според него футболът в страната ни не върви, защото школите не работят, а се взимат чужденци, които не са се доказали. "Единственият отбор, който показва игра и заслужава да е шампион, е Лудогорец. И чужденците, и българите там са класни. Държавата трябва да помогне на спорта и в частност на футбола", завърши бившият играч на "Левски".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички