Бивш нападател на Барселона: Заради Стоичков много се влюбиха в клуба


Бивш нападател на Барселона: Заради Стоичков много се влюбиха в клуба

1341 0

"Ще бъде среща на стари приятели на Христо. Големи играчи, някои от които са от България. За привържениците съществува възможността да се докоснат до това поколение, водено от Йохан Кройф, което даде началото на развитието на тази "Барселона", която започна да очарова хората и с годините накара толкова фенове да се влюбят в този отбор", обясни бившият нападател пред bTV.

Именно Естебаранс е в основата на една от четирите поредни титли на Барса в началото на 90-те години, а любопитното е, че той тогава дори не играе в отбора. "Няма друг случай, в който да е печелена Лигата 4 сезона поред, откакто го направи Барселона. Първата титла беше спечелена с лекота, но останалите 3 бяха решени в последния кръг, при това по възможно най-драматичния начин. Във втория и третия случай аз бях играч на Тенерифе и се случи така, че за да може Барселона да изпревари Реал, ние трябваше да бием мадридчани в последния кръг.

Аз, разбира се, исках Барса да стане шампион. Следващия сезон подписах с каталунците и спечелихме първенството с равни точки с "Ла Коруня". Тогава в последния кръг, в последната минута на мача във "Валенсия", "Ла Коруня" изпусна дузпа. Беше страшно емоционално. Всички, които го изживяхме, ще го пазим вечно в сърцата си", спомня си Естебаранс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички