Бербо разкри кои за него са най-добрите 5 във футбола и целта на ПАОК в Европа


Бербо разкри кои за него са най-добрите 5 във футбола и целта на ПАОК в Европа

3564 0

Звездата на българския футбол и гръцкия ПАОК - Димитър Бербатов, разкри кои са според него най-добрите петима играчи в момента. В интервю за клубния сайт той разкри и какви са целите на тима в Лига Европа, преди мача с Борусия (Дортмунд).

"Аз, определено. Иниеста, Ноейер на вратата, Компани в защита и Роналдо, вероятно. Винаги съм се радвал на футболисти като Шави и Иниеста, които прочитат играта два-три хода преди топката да е дошла и знаят къде да я подадат, когато дойде", сподели Бербатов.

"В Лига Европа съм вкарал доста голове и се надявам да го повторя. Ще бъде хубаво. Мисля, че една от целите ни е да преминем груповата фаза и да се класираме за елиминационните кръгове. Ще бъде трудно, тъй като клубовете в групата ни са доста добри. Имаме млад състав, това видях. Футболистите са малко неопитни и тук идва и моята роля да им помогна. Започнахме с добър резултат в Кабала, а сега идва Дортмунд", посочи нападателят.

"Всеки би казал, че Борусия е фаворит в групата ни, но в днешно време във футбола всичко е възможно. Всеки може да победи всеки", допълва българинът.

Бербатов сподели и каква е главната му цел във футбола.

"Моята основна цел във футбола е да забавлявам хората. Да им показвам красивата страна на играта. Всичко това включва головете, асистенциите, играта за отбора, за да може той да победи, тъй като отборът е най-важният човек в спорта, наречен футбол. За мен да забавлявам хората и да ги карам да се усмихват е най-важно. За да може след края на мача да си коментират как съм отиграл дадена топка. Ще се опитам да го правя докато ме държат краката", обеща той.

Звездата на ПАОК още не може да забрави начина, по който бе посрещнат в Солун, след трансфера си.

"Не съм очаквал такова посрещане. Изненадах се приятно. Притесни ме, тъй като аз съм такъв човек. Беше наистина приятно. И семейството ми, и приятелите ми беше приятно. Благодаря на феновете за това незабравимо посрещане. Беше хубав момент от живота ми", разкрива той.

"Баща ми малко ми се разсърди, защото той е роден на 2 км от границата, а аз малко се изложих като казах, че е на 50. Винаги съм приемал, че ние гърците и българите сме близо един до друг и сме близки като култура, начин на живот, ако щеш и като хора. Ще направя всичко възможно да помогна на отбора си. За мен е отговорност да помогна отбора", сподели играчът.

"Игор Тудор ме познава, играли сме заедно. Показа ми, че ме иска. Тепърва навлиза в треньорския бизнес, има желание за работа. Доближава се до типичния италианския стил. Играл е в Ювентус и това си личи. Желая му да успее. Всеки футболист иска да се пробва като треньор. Един успява, друг не - това е животът", каза още Бербо.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички