Бербатов вкара и се контузи при победа в дербито с Панатинайкос


Бербатов вкара и се контузи при победа в дербито с Панатинайкос

1253 0

Димитър Бербатов вкара първия гол за ПАОК, но се контузи и беше заменен принудително при убедителната домакинска победа с 3:1 в дебрито с Панатинайкос от осмия кръг на гръцката Суперлига.

Българинът, за когото това беше едва втори мач като титуляр от началото на сезона в Гърция се разписа от дузпа в 28-ата минута за 1:0. Наказателният удар бе отсъден за нарушение на Тавларидис срещу бившия футболист на „Левски” Гари Родригес, който също бе титуляр за тима от Солун. При дузпата Бербатов получи разтежение и бе заменен принудително от Димитриос Пелкас.

Три минути по-късно Гари Родригес удвои аванса на домакините след самостоятелен пробив. Вратарят на гостите Люк Стийл успя първо да спаси удара на Родригес, който обаче не се отказа и при добавката вкара за 2:0.

В 41-ата минута Мигел Витор с глава направи 3:0 в полза на домакините.

След почивката гостите бяха по-активни, но стигнаха само до почетно попадение. Това се случи 74-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, която Николаос Карелис превърна в гол за крайното 3:1.

С успеха си ПАОК събра 14 точки и се изкачи на четвърто място във временното класиране. Панатинайкос остава втори с 18 точки, а лидер в Олимпиакос с 24 точки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички