Бербатов с 2 титли по-малко заради сър Алекс


Бербатов с 2 титли по-малко заради сър Алекс
Снимка: Getty Images / Guliver

1467 0

Димитър Бербатов трябваше да има още две титли във визитката си, става ясно от интервю на Рене Мюленстийн, холандския асистент на сър Алекс Фъргюсън в Манчестър Юнайтед. Наставникът говори пред фенско списание на "червените дяволи" и призна, че треньорският щаб е взел грешни решения в два случая, които стрували титлата на Англия за 2012-а и тази в Шампионската лига през 2009-а.

"На финала в Рим срещу Барселона (0:2) през 2009-а трябваше да играят Димитър, Тевес и Скоулс - твърди Мюленстийн, цитиран от "Труд". - Те имаха в този момент формата, класата и авторитета да водим мача. Вместо това бяхме надиграни.

Вторият случай бе с титлата през 2012-а, когато имахме 8 точки аванс и се успокоихме. Извадихме от състава Пол Скоулс за гостуването на Уигън, а играчите се поздравяваха с титлата. Биха ни с 1:0, разликата започна да се топи, а в края Манчестър Сити ни изпревари по голова разлика..."

Мюленстийн бе мениджър на Бербатов за кратко във Фулъм, но се говореше, че двамата не са в добри отношения. Това интервю доказва, че холандецът има високо мнение за българина.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички