Бербатов пропусна да донесе мечтания старт на сезона за Керала Бластърс


Бербатов пропусна да донесе мечтания старт на сезона за Керала Бластърс
Снимка: принтскрийн

3618 0

Звездата на българския футбол Димитър Бербатов и клубния му отбор Керала Бластърс пропуснаха възможността да започнат сезона с победа в Индия. Керала прие на стадион "Солт Лейк" шампионите от Атлетико де Колкота, като в по-голямата част гостите бяха по-добрият тим.

Българинът имаше една добра възможност в мача, която падна в добавеното време на мача. Бербо се бе пласирал добре при изпълнение на корнер и отправи удар с глава, който обаче бе отразен.

Срещата на стадион "Солт Лейк" стартира равностойно. Българската звезда Димитър Бербатов бе показан в началото на мача, че ще действа като атакуващ халф, но бившият играч на Манчестър Юнайтед често сменяше мястото си с централния нападател в схемата Лейн Хюм.

Първото добро положение бе за тима на АТК, като в 13' Хитеш Шарма получи шанс да стреля от близко разстояние, но стражът на гостите Пол Рахубка показа страхотен рефлекс и опази вратата си.

В 28' Бербо получи първа възможност да атакува противниковата врата. Хюм центрира в наказателното поле, където бе именно българинът, който обаче бе изпреварен от вратаря на Атлетико Дебджит Маджумдер.

Втората част на мача започна с нов натиск на Керала, който те пренесоха от края на първото полувреме. До реална опасност пред вратата на АТК обаче така и не се стигна, като постепенно домакините изравниха играта.

В добавеното време на срещата Бербатов се бе пласирал добре при изпълнение на корнер, отправи удар с глава, който обаче бе отразен.

Преди мача

Най-добрият български футболист в последните над 10 години Димитър Бербатов и неговият Керала Бластърс стартират днес езона в Индия. Целта пред тима, разбира се е спечелването на шампионската титла, която бе толкова близко на два пъти през последните четири сезона - през 2014 и 2016, когато именно АТК спечели първенството. 

От другата страна на стадион "Солт Лейк" ще бъде шампионът от миналата година Атлетико де Колкота. Там играе добрия приятел на Бербо Роби Кийн, който пропуска днешната среща заради травма. Начело на тима пък е Теди Шерингам. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички