Валери Божинов до Адриано и Алешандре Пато в класация на най-големите провали


Валери Божинов до Адриано и Алешандре Пато в класация на най-големите провали

3288 0

Българският нападател Валери Божинов попадна в класация на сайта Goal.com за най-големите провали в световния футбол. Там той се нарежда до имен като Адриано, Алешандре Пато, Андерсон, Боян Къркич, Фреди Аду, Федерико Македа, Антонио Касано и много други.

В кариерата си нападателят смени една дузина отбори, като игра за Лече, Фиорентина, Ювентус, Манчестър Сити, Парма, Спортинг Лисабон, Лече, Верона, Виченца, Левски, Търнава, Партизан, Мейджоу Хака, Лозана и в момента е в Риека.

"Най-младият не италианец, който е играл в Серия А е Валери Божинов. Той бе едва на 15, когато дебютира за Лече през януари 2002 година. Той бе спряган за такъв голям талант, че за мъжкия тим на България игра още на Евро 2004, когато бе на 17. Той бе сравняван с изгряващата тогава звезда на Англия Уейн Рууни.

Легендата на Манчестър Юнайтед слезе от най-голямата сцена преди около година, или две, но все още играе в бившия си клуб Евертън. Божинов обаче така и не стигна поне до част от успехите на англичанина. През 2005, когато е на 19, Божинов преминава във Фиорентина, като все още към него има големи очаквания. Кариерата му обаче, която минава още през тимовете на Ювентус и Манчестър Сити, бе осеяна с много контузии, както и с много скандали с треньори и съотборници. Сега той е част от хърватския Риека", пише в статията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички