Стоичков написа писмо на Коутиньо: Имаш много футбол в бутоните, не си тръгвай!


Стоичков написа писмо на Коутиньо: Имаш много футбол в бутоните, не си тръгвай!
Снимка: Getty Images/Guliver

2667 0

Легендата на Барселона Христо Стоичков се зае да помага на любимия си клуб. Голямата футболна звезда на България иска да убеди халфа на каталунците Филипе Коутиньо да остане на "Камп ноу", въпреки трудностите, които изпитва в отбора. Стоичков написа специално писмо до бразилеца, което бе публикувано в големите спортни медии в Испания.

"Пиша тези думи, за да ви изпратя искрената си подкрепа за непостоянния момент, през който преминавате. Въпреки че мнозина биха искали да минат през тази ситуация и да отбележат два гола на Севиля в Купата на Краля.

ФИЛИПЕ КОУТИНЬО ВЗЕ РЕШЕНИЕ ЗА СВОЕТО БЪДЕЩЕ

Барса не е клуб, в който да ти е лесно и аз, в първите месеци, също го изпитах. Знам какво е чувството, когато нещата не вървят така, както искате, но съм убеден, че с работа и жертви ще вървите напред, защото имате всички необходими качества. Вие сте един от най-добрите чужденци, минали през Барса.

Имате много футбол в бутоните си и единственото нещо, за което трябва да мислите, е да се наслаждавате. Наслаждавайте се, както го правите с екипа на Бразилия. Аз се опитах да се насладя на националния отбор на България и накрая се насладих на същото в Барса.

Никога не трябва да се обезсърчавате, защото от това, което видях, феновете са с вас и те наистина искат да успеете. Мисля, че това е най-добрата публика в света и ще те подкрепя винаги, както го правеше с мен. Освен това, сега не е време да се сривате, а да се издигате. Трябва незабавно да забравим равенството срещу Валенсия. В Лигата нещата са динамични, завръща се Шампионска лига, но най-вече предстоят 3 мача срещу вечния съперник Реал Мадрид, на който никога не трябва да се прощава. Това е най-големият мач в света и вие вече знаете какво е да вкараш в Ел Класико, уникално усещане.

Нуждаем се от вас, за да Лигата и да стигнем до финала на Купата на Краля. И много повече, ако Богът на футбола, Лео Меси, издържи дискомфорта в адуктора, получен в мача срещу Валенсия. И накрая, ще те помоля за малка услуга. Дори не си помисляйте за смяна на клуба, нещо, което тези дни четох, че може да се случи. Няма друг клуб като нашия. Това е нещо повече от клуб. И вие няма да намерите друг такъв отбор, с вашите приятели Меси, Суарес и компания, където се забавляваш да правиш това, което харесваш най-много - да играеш футбол.

Прегръдка,

Христо.

Вижте в този материал коя е голямата мечта на Коутиньо във футбола

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички