Стилиян Петров е получил предложение от български клуб


Стилиян Петров е получил предложение от български клуб

3873 0

Стилиян Петров съвсем наскоро организира страхотно шоу на стадион „Селтик Парк“ в Глазгоу, за да съберат пари за благородната кауза. Звездните селекции привлякоха повече от 30 000 на трибуните за атрактивно 3:3. Бившият капитан на националния отбор по футбол говори за предаването „Код Спорт“ по ТВ+ и сподели какви са неговите бъдещи планове.

"Завърших „А“ лиценза си. Другата година започвам „Про“ лиценза. Наравно с това започнах и висше образование „Администрация и бизнес в световния спорт“ чрез УЕФА. Всичко е на английски, което го прави още по-трудно за мен, но аз никога не съм се плашил от такива неща. Тази програма ми дава възможност да уча футбола от другата страна. Когато бях футболист, всичко беше уредено. Отиваш на тренировка и всичко е направено.

Никога не се интересувахме как работи техническият, спортният директор или секретарката. Но сега съм от другата страна и е много интересно. УЕФА ни предлага да видим моделите на всички големи световни федерации и отбори. Видяхме модула на Пари Сен Жермен, на Барселона. Все повече се задълбочаваме, трудно е, но в същото време е и интересно.  Преди три години бях на кръстопът какво да правя и къде ще бъде моето бъдеще. Оставих си три години да завърша треньорския си курс, а също и висшето си образование. Вече оттам нататък ще преценя.

Относно това дали българският футбол някой ден да бъде предизвикателство за него: "Разбира се. Даже в последните няколко дни получих няколко обаждания, няма да споменавам от кого. Искаха да се видим и да разговаряме за бъдещето ми, дали имам интерес да съм на някакъв пост в един от клубовете. Живот и здраве, ако всичко мине добре, никога не се знае".

"Собствениците на Лудогорец напипаха един модул, който работи за тях. Футболът се превръща в бизнес. За тях това е един добре разработен бизнес модел. За съжаление това не е добре за българския футбол, защото не играят много българи. А искаме най-добрите българи да играят в този отбор, да постигат победи и да играят в Шампионска лига или в Лига Европа.

СТИЛИЯН ПЕТРОВ: ИМАХ ПРЕДЛОЖЕНИЕ ОТ МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД

А в състава са един или двама най-много, което е разочароващо. Но това е моделът на собствениците. Лудогорец е български отбор. Говорих си с Йохан Мялби и той каза, че ги е гледал няколко пъти, много ги харесва и имат много силни футболисти. Така че когато се каже български отбор, те знаят Лудогорец, че играе добре и има добри футболисти. Но за съжаление няма българи". говори още за конкуренцията в Първа лига. 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички