Стенли: Момчетата ми ме видяха в състояние, в което не бива да бъде виждан никой родител

Авторитетното британско изданието The Guardian посвети специален материал на бившия капитан на националния ни отбор по футбол Стилиян Петров. В него Петров говори и за трудностите, причинени му от левкемията.

"Ние знаем колко важни са социалните мрежи и интернет. Искаме децата да помнят какво сме играли, какво сме постигнали и головете, които сме вкарали. Но виждам децата ми да гледат и клиповете, в които аз говоря за левкемията. Всеки път, когато те напишат името ми в Гугъл, първо излизат информации с „оцелял от рак”. Където и да отидем, където и да излезем, хората ме питат как съм със здравето. Моят по-малък син, Кристиян, каза преди няколко месеца: „Защо всички питат това? Сега си добре.” Децата не разбират, но това ще продължи да се случва”, сподели Стенли.

Стилиян Петров още е добър, вкара хеттрик в аматьорски мач

Българската футболна легенда Стилиян Петров все още играе любимия си спорт и все още е много добър. Въпреки че е на 39 години и че вече 6 години ...

„Научих се да обичам. Защото трябва да обичаме. Това, което правим, е да помагаме на хората чрез фондацията”, допълва още Стенли за днешната си роля. „Моите момчета ме видяха в състояние, в което не бива да бъде виждан никой родител. Децата имат спомени", допълни Петров.

Дори и сега, когато Стилиян Петров изглежда, звучи и се чувства толкова добре, има нещо, което не му дава мира.„Хората си мислят, че съм го превъзмогнал. Но това не действа по този начин. Болестта винаги ще бъде в съзнанието ми. Имаме фондация и работим с много хора, всеки ден има по една история, от която си казваш: „О, Боже!”, разказа още той.

Преди известно време в медиите се появи информация, че Стенли е отказал предложение от български клуб - ето и повече подробности.

Още по темата

Please select answer!