Петър Занев обяви шокиращата причина да напусне Енисей


Петър Занев обяви шокиращата причина да напусне Енисей
Снимка: Getty Images/Guliver

3202 0

Българският национал Петър Занев обясни защо е напуснал по никое време своя отбор Енисей. Според него причината за това са отвратителните обвинения, които треньорът на руския тим Дмитрий Аленичев е отправил към него. Той го е обвинил, че е играл симулативно с цел отборът да загуби и така да бъде саботиран треньорът.

"Договорът ми с Енисей беше разтрогнат по лично мое желание. Взех това решение, защото повече не искам да работя с треньор като Дмитрий Аленичев. След завръщането ми от националния отбор с неудоволствие разбрах, че треньорският щаб е обвинил част от играчите, в това число и мен, че сме загубили мача в Самара умишлено, за да подлеем вода на треньора пред ръководството на клуба. По този повод искам да заявя, че допускам наличието на някакви претенции по мой адрес за това, че в някои срещи може да не съм играл достатъчно добре или да съм допускал грешки на терена, но никой няма право да ме обвинява, че умишлено губя.

ОБВИНИХА ЗВЕЗДА НА ЛУДОГОРЕЦ, ЧЕ Е САБОТИРАЛ БИВШ СВОЙ ОТБОР

За цялата ми професионална кариера никой никога не ми е правил такова предложение. Играл съм в България, Испания и Русия - можете да попитате когото поискате от бившите ми отбори и никой няма да ми каже, че Петър Занев някога е бил замесван в такова нещо. Аз съм на 33 години, държа на името ми и на професионалната ми репутация", заяви защитникът, цитиран от руски сайтове.

"Когато лично попитах Дмитрий Аленичев за обвиненията по мой адрес, той извърна очи от мен настрани и ми каза, че това са го говорили агенти, а не той. Признавам си честно, че в този момент почувствах, че нагло ме лъжат. След обаждане от агента се убедих, че съм прав. Винаги съм живеел с принципа, че трябва да кажеш на човека в лицето това, което мислих за него, а не да говориш зад гърба му.

Но той не каза истината в очите на никого от играчите. Винаги съм се отнасял с уважение към Дмитрий Аленичев, но съм разочарован от него като човек. Треньорът трябва да умее да обединява отбора, да бъде авторитет в съблекалнята. Мисля, че в момента нито един от играчите не му вярва", добави националът. Занев играеше в Енисей от миналия юли. Припомнете си какъв куриозен гаф направи Занев в Испания през 2016 година в този материал. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички