Бербатов за 2008-ма: Казах на Данчев "F*ck off парите на Сити, отиваме в Юнайтед"


Бербатов за 2008-ма: Казах на Данчев "F*ck off парите на Сити, отиваме в Юнайтед"
Снимка: БГНЕС

3872 0

Нападателят Димитър Бербатов разкри 10 години по-късно, че не е бил близо до трансфер в Манчестър Сити, преди да осъществи трансфера си в Манчестър Юнайтед. Бившата звезда на "червените дяволи" разкри, че си е позволил да прати на ма**ата им богаташите от Манчестър Сити, за да реализира мечтата си да играе на "Театъра на мечтите".

Бербатов е бил желан от клуба от "Етихад", 2 седмици след като властта в него премина в ръцете на "Abu Dhabi United Group".

"Не мисля, че съм бил толкова близо до Сити, ако трябва да съм честен. Моят агент ми каза, че има някакъв интерес, но аз казах: "Не си прави труда да споменаваш някой друг, отивам в Ман Юнайтед", сподели благоеградчанинът пред списание "FourFourTwo". И уточни, че го е избрал заради историята, играчите и традицията.

"Мисля, че беше в нощта преди Сити да подпише с Робиньо от Реал Мадрид. Моят агент ми каза: "Берба, има още един отбор, който те иска". Казах: "F*ck off, отиваме в Ман Юнайтед". Той каза: "Но те ще ти дадат повече пари". Понякога не става дума за пари. Бях като кон с капаци. За мен това беше правилното решение, защото изкачването до върха на планината беше моята мечта. особено когато идваш от Източна Европа, от малък град, и никой преди теб не го е постигал. Беше страхотно чувство", спомня си Бербатов.

Звездата призна, че е изпитвал безпокойство заради начина, по който напуска Тотнъм, 3 мача след началото на сезона. Но казва, че е направил всичко, за да изпълни момчешката си мечта. "Трудно е. В моя случай аз просто следвах пътя си, защото, откакто бях малко момче, винаги си представях, че играя за най-големия клуб в света. Когато дойде този момент, знам, че много хора се ядосаха на избора ми, но трябваше да следвам пътя си", каза още той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички