16-годишният Петър Господинов подписа договор с тима на Верона от Серия А


16-годишният Петър Господинов подписа договор с тима на Верона от Серия А
Снимка: Getty Images

2301 0

Юношеският футболен национал на България Петър Господинов вече е играч на италианския Верона! 16-годишният талант бе на проби в три клуба от Серия А през зимата, но е избрал да подпише договор именно с тима от Верона, тъй като там има най-голям играчи, които преминават от школана в мъжкия отбор.

Господинов е посписал контракта си и още тази седмица може да направи дебют за новия си отбор за някоя от юношеските му формации. Трансферът му е осъществен от мениджъра Антъни Раво от "Скаутинг Тийм".

Петър Господинов играе на поста централен защитник и започва кариерата си в Черноморец Бургас, а след това преминава за кратко в Нефтохимик, Спартак 1919 Плевен, а в последните 6 месеца бе част от Пирин Благоевград.

През настоящия сезон в Серия А Верона се намира на 9-то място, а всички негови юношески формации се състезават в най-елитните дивизии в Италия, което означава, че Господинов ще има шанса да се изгради като футболист от най-високо ниво в най-доброто първенство за един прохождащ централен защитник - италианското!

Вчера младежите на България до 17 години извъртяха 0:0 в контрола с Косово!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички