В Тирана скочиха на УЕФА по примера на Сектор "Б"


В Тирана скочиха на УЕФА по примера на Сектор "Б"

3757 0

Албански фенове прегърнаха идеята за протест срещу противоречивите решения на УЕФА да наказва или пожалва една или друга футболна федерация, наложена от фенове на Левски в мача с Лудогорец. Както е известно, тогава в Сектор "Б" издигнаха плакат с послание "УЕФА е мафия. Кажи "да" на расизма", заради което клубът бе глобен от БФС с 19 000 лева.

В албанската столица Тирана са бесни на решението на европейската футболна централа да ги накаже със служебна загуба от Сърбия заради ексцесиите на мача с "плавите" в квалификациите за Евро 2016. Те издигнаха плакати със съдържание, подобно на разбунилия цяла Европа банер на "сини" фенове, на протести в Тирана и в Прищина. Посланията бяха "Не на расизма е най-голямата шега", "Не се бъзикайте с Албания, Спрете расизма и албанофобия", "УЕФА е мафия" и други.

С поведението си обаче албанците, които с акцията с безпилотния самолет в Белград показаха, че не се страхуват много от провокации, рискуват по-сериозно наказание за своя отбор.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички