Стряскащо: Три четвърти от футболистите в гръцкия елит са чужденци


Стряскащо: Три четвърти от футболистите в гръцкия елит са чужденци
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

1160 0

Притеснителни данни дойдоха от южната ни съседка - Гърция, след като изследване на местен портал установи, че една четвърт или 27 процента от футболистите в гръцкия елит са гърци. Изводът се отнася за активните играчи или по-точно: тези, които са титуляри или са влезли като смяна в мачовете.

В изминалите до момента пет кръга, бройката на футболистите според техните националности е изчислена в граници плюс/минус 1 процент, а според анализа на Hellas Football най-често срещаните играчи са гърци, испанци, аржентинци, португалци и французи. Останалите състезатели, които играят в местното първенство, са чужденци от различни националности.

В петия кръг от Суперлигата 26 процента от всички футболисти на терена са били гърци. На второ място са испанците – 12 процента, а на трето -  аржентинците със 7 процента. Те са и единствената нация от първите пет, която е увеличила представителството си. 4-ото място се дели между Португалия и Франция с по 4 процента.

Оказва се, че 11-тият тим във временното класиране - Пас Янина, e тимът с най-много играещи местни футболисти - 7. Вторият отбор с най-много местни играчи е Йоникос, който разчита на петима гърци, но е на последното 14 място само с 1 точка.

Арис Солун, който назначи наскоро бившия директор и старши треньор на ЦСКА Алън Пардю за старши треньор, няма нито един гръцки играч в състава си. В първия мач на англичанина Арис победи Олимпиакос с 2:1 и се придвижи на 3-о място в класирането с 10 точки.

Вижте останалите новини от света на футбола!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички