Скандален екс национал, заявил "Обичам България", води хърватите срещу нас


Скандален екс национал, заявил "Обичам България", води хърватите срещу нас

1279 0

Бившият хърватски национал Йосип Шимунич разбуни скандал в Хърватия, след като бе съобщено, че бъдещият селекционер на тима Анте Чачич го иска в щаба си за евроквалификацията срещу България и занапред. Медиите в страната негодуват, че Чачич иска бившия защитник, тъй като през 2013 г. той се забърка в скандал и се оттегли от футбола.

Шимунич пропусна Световното първенство по футбол в Бразилия, след като ФИФА му наложи наказание от 10 мача заради пронацистка провокация към феновете след мача с Исландия. Дисциплинарната комисия прие, че играчът заедно с публиката на домакините, са скандирали хърватски поздрав, познат от Втората световна война като символ на Усташкото движение.

Новият селекционер иска бившия национал в щаба си, тъй като смята, че ще бъде добър мотиватор за играчите, след равенството с Азербайджан и загубата от Норвегия в евроквалификациите. Шимунич е обичан от футболистите, сред които има такива, които са играли рамо до рамо с него.

Интересен факт е, че бившият защитник заяви през 2013 г. пред български медии, че обича България. "Всъщност аз обичам България. Вие сте приятни, открити и сърдечни хора. С една дума българите са страхотни", каза Шимунич.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички