Скандал бележи Косово - Испания?


Скандал бележи Косово - Испания?
Снимка: Gulliver/GettyImages

1310 0

Футболната федерация на Косово заплаши националният отбор да не излезе в идната световна квалификация срещу Испания, ако не може покаже флага и химна си преди началото на срещата между двете селекции.

Испания е една от петте членки на Европейския съюз, които не признават официално Косово като независима държава. Останалите са Словакия, Гърция, Кипър и Румъния.

Marca твърди, че позицията на Испания не позволява двата флага да стоят един до друг преди мача, който ще се играе на 31 март в Севиля. Също така, химнът няма да бъде обявен като националния на Косово.

По-рано Косово протестира срещу съобщение на колегите от Испания в Туитър. Те определиха Косово като територия, а не като държава. В протеста си гостите на мача написаха, че ако не им бъде позволено да покажат флага си, "мачът няма да бъде проведен".

"Това е неприемлива провокация. Ние сме независима държава с признат статут от по-голяма част от демократичното общество. Отношението на Испания към нас обаче е деструктивно от деня на независимостта на 17 февруари 2008", пишат от федерацията.

Косово е член на УЕФА и ФИФА от 2016 насам.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички