И Горан Пандев е замесен: Барети нахлуха в офиса на Федерацията на Северна Македония


И Горан Пандев е замесен: Барети нахлуха в офиса на Федерацията на Северна Македония
Снимка: Getty Images

490 0

Пореден огромен футболен скандал е на път да се разгори на Балканския полуостров. След масовите арести в Турция през 2011-та, признанията на Уилсън Радж Перумал година по-късно, скандалът с черно тото в Гърция през 2015-та и какво ли още не, сега е ред и на Северна Македония да се включи в спектакъла.

Клубът на Горан Пандев е сред разследваните

Тази сутрин прокуратурата е влязла в офисите на местната федерация с цел да събере доказателства за предполагаемо уреждане на мачове. Акцията е масирана и е координирана и с Министерството на вътрешните работи. Информацията по случая пък е подадена от "Спортрадар" - отделът на Интерпол, който следи именно черното тото.

Още: Бившият украински национал Максим Калиниченко призна за черно тото

И на Горан Пандев може да се наложи да дава обяснения

За сега в разследването се изтъкват отборите на Шкупи, Македония Гьорче Петров, Воска Спорт, Академия Пандев (бел.ред. - основател е македонската легенда Горан Пандев), Силекс, Победа и Арсими. Става въпрос за срещи от местните турнири на всякакво ниво и е много възможно в идните дни и седмици още клубове да бъдат прибавени към списъка.

Така например из фенските среди в съседката ни се шири мнението, че мачът от третия кръг на местната Първа лига между Брегалница и Гостивар (2:1) е уреден. Домакините бият с лекота, след дузпа още в началото на мача, а гостите получават цели седем жълти картона. Освен това голът за Гостивар пада в последните минути, буквално от нищото, при вече почти решена среща.

Прави впечатление и друго - половината замесени отбори реално са албански, а както е добре известно, тази страна е Меката на черното тото дори в световен мащаб. Там буквално всеки мач е съмнителен, а грандът Шкендербеу още изтърпява безпрецедентно наказание за уредени мачове. Клубът бе наказан за 10 години и глобен с цели 1 млн швейцарски франка за доказано черно тото през сезон 2015/2016, а титлата му също бе отнета.

Още: Подозрения за черно тото на Уимбълдън

Финалният щрих, който не е никак маловажен - акцията се случва един месец преди парламентарните избори в Северна Македония на 8-ми май. Не ви ли се струва някак познато?

В България няма черно тото, а само съмнения за такова, обяви Михайлов

БФС изхвърли отбор от Първа лига заради манипулиране на мачове

Мач на ЦСКА е докладван на УЕФА?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички