Фатих Терим: В Турция Меси би бил обявен за слабак и джудже


Фатих Терим: В Турция Меси би бил обявен за слабак и джудже

2310 0

Селекционерът на турския национален отбор Фатих Терим обяви, че реалностите в местния футбол са такива, че биха задушили и най-талантливите играчи.

"За съжаление, футболът в страната ни се движи в погрешна посока, това може да се види във всяка сфера. Турция инвестира огромни суми във футбола, но не постигна нищо на международно равнище, както и в подготвоката на млади играчи. От 127 професионални клуба само 18 имат лиценз да играят в Европа. Повече от 600 спорни случаи се разглеждат от ФИФА. По този показател надминахме Македония и България", коментира Императорът пред "Хюриет Дейли Нюз".

"Ако Меси бе израснал в Турция, той още в началото щеше да бъде обявен за слабак. Щяха да го нарекат джудже, той не би имал шанс тук. Щяха да му се смеят, или пък медиите и роднините му да го въздигнат до небето. Щеше периодично да се появява по телевизията със семейството си или с всевъзможни търговци. И той нямаше да може да се справи с тази истерия. Щеше да бъде деморализиран и загубен", категоричен е Терим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички