"Blic" разкри българска следа в ексцесиите в Белград


"Blic" разкри българска следа в ексцесиите в Белград

6383 0

Един от най-известните футболни хулигани на Балканите - сърбинът Иван Богданов, станал известен след мача Италия - Сърбия в Генуа преди 4 години, е двигателят на ексцесиите в Белград по време на мача Сърбия - Албания, разкри вестник "Blic".

Ултрасът е бил на трибуните по време на скандалния двубой, като след избухването на конфликта веднага е слязъл на терена и е започнал да налага албанските национали, твърди изданието.

Богданов стана известен преди 4 години, по време на евроквалификацията Италия - Сърбия в Генуа. Тогава безредици, предизвикани от сръбските фенове, прекратиха срещата още в 8-ата минута. На терена заваляха бомбички и димки, въпреки предпазната ограда. Тя бе срязана от мъж с черна маска, за който впоследствие се разбра, че е именно Богданов. Преди това, по време на изпълнението на химните на двете страни, фенът запали албанско знаме на трибуните.

Полицията успя да залови сръбския ултрас, който се бе укрил в багажното отделение на автобус. Заради проявите си Богданов лежа в затвора 3 години и 2 месеца, след което бе върнат в Сърбия.

Любопитен факт за хулигана е, че той има български корени. Неговият дядо по бащина линия е роден в българските Западни покрайнини.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички