Златният шанс на Португалия и Роналдо - пропилян! Кой е големият виновник? (ВИДЕО)


Златният шанс на Португалия и Роналдо - пропилян! Кой е големият виновник? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6038 0

Португалия се превърна в поредния фаворит на Световното първенство по футбол в Катар, който отпадна след сензационна развръзка. Както е известно, "мореплавателите" бяха отстранени от Мароко на четвъртфиналната фаза.

Появиха се разнопосочни мнения и критики след този разочароващ за европейския шампион от 2016 година резултат. Немалка част от тях бяха насочени към селекционера на отбора Фернандо Сантош. 

Световно първенство 2022: Къде сбърка Португалия срещу Мароко?

Една от тях се състои в решенията на наставника към края на срещата. Изглеждаше сякаш Португалия не натиска достатъчно африканския си съперник, който и без това впечатлява с наистина стабилната си отбрана. Включването на Рафаел Леао, който спокойно можеше и според мнозина трябваше да бъде титуляр в този състав на Португалия по време на цялото Световно, закъсня.

Трябваше ли Сантош да помисли и за още по-нападателен вид с Андре Силва например, към когото да бъдат адресирани редица далечни подавания. Именно тази стратегия се оказа успешна за Нидерландия в сблъсъка срещу Аржентина.

Тогава Луис ван Гаал включи двама високи нападатели в нападението на "лалетата" и това коренно промени играта на тима, като в крайна сметка даде резултат и Нидерландия изравни, наваксвайки два гола пасив, макар и впоследствие да загуби с дузи от "гаучосите".

Чуйте целия анализ на случилото се между Мароко и Португалия във видеото по-долу.

Четете всички най-важни и интересни новини от Световното първенство по футбол в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички