ВИДЕО: Десетки хиляди у дома посрещнаха Хърватия като световни шампиони


ВИДЕО: Десетки хиляди у дома посрещнаха Хърватия като световни шампиони
Снимка: GettyImages

2343 0

Десетки хиляди фенове посрещнаха хърватския национален отбор по футбол на главния площад в Загреб при завръщането им от Световното първенство по футбол, съобщи "ХРТ". Футболните фенове чакаха снощи любимците си, „въоръжени“ със знамена, шапки, шалове и всякакви други аксесоари на червено-бели квадратчета.

Тази година "шахматистите" се пребориха за бронзовите медали, след като победиха Мароко, но посрещането им в Загреб бе не по-малко грандиозно от 2018 г., когато бяха втори на Световното първенство по футбол.

На централната сцена, издигната на площад „Бан Йосип Йелачич“, излязоха всички членове на националния отбор, а капитанът Лука Модрич получи най-много овации.

"Поздравявам Загреб и цяла Хърватия. След четири години и половина отново сме тук. Искахме да донесем златото, но и бронзът е голямо постижение, а и вашето идване тук го показва. Уверен съм, че в бъдеще Хърватия ще бъде световен шампион“, каза лидерът на тима пред насъбралото се множество. По-рано сръбският президент обяви, че не подкрепя Хърватия в Катар

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички