Нидерландия изпрати "сокъра" в САЩ, а Меси пак измъкна Аржентина в Катар (ОБЗОР)


Нидерландия изпрати "сокъра" в САЩ, а Меси пак измъкна Аржентина в Катар (ОБЗОР)
Снимка: GettyImages

2086 0

Отборите на Нидерландия и Аржентина са първите два отбора, които си осигуриха място на четвъртфиналите на Световното първенство по футбол в Катар. "Лалетата" преодоляха тима на САЩ след победа с 3:1, докато "гаучосите" се справиха с Австралия след успех с 2:1. Тъкмо Нидерландия и Аржентина ще се изправят един срещу друг на четвъртфиналите на 9 декември от 21 часа.

Първи осминафинал: Нидерландия 3:1 САЩ

Нидерландия се превърна в първия четвъртфиналист на Световното първенство по футбол, след като победи САЩ с 3:1 на стадион „Халифа“ в Катар. Големият герой за победителите е 26-годишният Дензел Дъмфрис, който се отчете с 2 асистенции и гол, като по този начин взе участие във всичко най-интересно за “лалетата“.

По този начин европейците ще се изправят на девети декември с победителя от двубоя между Аржентина и Австралия.

Първо Мемфис Депай подчерта амбициите на “лалетата“ след десет минути игра, а в последния възможен момент от първата част – опитният Блинд удвои и затрудни до краен предел американците.

„Янките“ обаче не се отказаха и един от редицата им опити – този в 76-тата минута на Райт, най-накрая даде резултат и върнаха попадение. Дъмфрис обаче окончателни реши развоя след 5 минути за крайното 3:1.

РЕПОРТАЖ НИДЕРЛАНДИЯ 3:1 САЩ (ГАЛЕРИЯ)

Втори осминафинал: Аржентина 2:1 Австралия

Отборът на Аржентина успя да се пребори за място на четвъртфиналите на Мондиал 2022, след като отстрани Австралия с победа с резултат 2:1. Лионел Меси поведе "гаучосите" към победата с първия си гол в елиминационен мач на световно първенство, а той дойде в мач номер 1000 в кариерата му.

Хулиан Алварес отбеляза второто попадение за аржентинците, а Австралия се върна в мача с автогол на Енцо Фернандес в 77-ата минута. До края обаче "кенгурата" не успяха да стигнат до втори гол, а и аржентинците пропиляха няколко добри положения за реализиране на трето попадение.

РЕПОРТАЖ АРЖЕНТИНА 2:1 АВСТРАЛИЯ (ГАЛЕРИЯ)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички