"Не мога да продължа, имах много шансове да напусна, НО..." - Мартинес каза защо остави Белгия след Мондиал 2022


"Не мога да продължа, имах много шансове да напусна, НО..." - Мартинес каза защо остави Белгия след Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1330 0

Изненадващо за мнозина - Роберто Мартинес подаде оставка от поста селекционер на националния отбор по футбол на Белгия. Това се случи секунди след злощастното отпадане за "червените дяволи" от Световното първенство по футбол. Оказва се обаче, че не разочарованието е причината.

"Това бе последният ми мач с националния отбор, не мога да продължавам повече" - започна Мартинес. "Отпадането не променя нищо, дори да бяхме световен шампион, щях да си тръгна. Решението ми беше взето преди световното", уточни той. И припомни, че остана "верен" на Червените дяволи през 2018 г., въпреки "няколко получени предложения" след Световното първенство в Русия. Петер Босарт, главен изпълнителен директор на Белгийския футболен съюз, е бил наясно с това решение.

Следователно Белгия трябва да намери нов треньор, но и нов технически директор. Роберто Мартинес беше на поста от шест години, той наследи Марк Вилмотс през юли 2016 г.

"Не съжаляваме за днешния мач, но разбира се за първите два мача - да“, обясни още Роберто Мартинес, имайки предвид „доброто представяне“ на тима му.

"Винаги е трудно да печелиш мачове от групата и ние не го направихме. Но все още е същото усещане като загуба във фазата на елиминациите. Дали това е краят на едно златно поколение? Не, все още има играчи като Тилеманс и Доку, които ще донесат страхотни неща. Златното поколение ще донесе много на бъдещото поколение.”

Белгия приветства работата на Роберто Мартинес

Своеобразно доказателство, че е бил наясно с това решение, белгийският съюз реагира бързо на напускането на своя треньор. „Заедно с екипа си, Роберто остави огромно наследство за следващите поколения на белгийския футбол. Не само чрез въвеждане на модерна структура на анализ, образование и разузнаване, но и чрез започване на подготовка за следващия етап в кариерата на играчите, които целят да стана треньор."

„Неговият принос за разширяването на чисто новия и модерен футболен център в Тубиз също е огромен. И накрая, благодарим му за семейната атмосфера, която донесе в нашата къща и за това, че беше страхотен посланик. на белгийския футбол. Той ще липсва много на целия персонал на RBFA. Пожелаваме на Роберто Мартинес късмет за в бъдеще".

Всички най-важни и интересни новини от Световното първенство по футбол в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички