Едуардо Камавинга влиза в историята на Реал Мадрид при триумф на Франция на Мондиал 2022


Едуардо Камавинга влиза в историята на Реал Мадрид при триумф на Франция на Мондиал 2022
Снимка: Getty Images

1797 0

Един от перспективните млади играчи на Реал Мадрид - Едуардо Камавинга, е напът да влезе в историята на клубния си тим, ако Франция триумфира на Световното първенство по футбол в Катар.

Във финалния двубой "петлите" се изправят от 17:00 часа срещу Аржентина, а дългоочакваната среща ще може да проследите НА ЖИВО със SportLive.bg!

Футболистът се отчете със силни изяви по време на елиминационната фаза на Шампионска лига, която бе спечелена от Реал Мадрид за 14-и път. Това означава, че успех от Каманинга и на световните финали ще превърне футболиста в едва петия играч, който печели последователно надпреварите. 

Първи в историята на "белия балет" бе друг сънародник на полузащитника - Кристиан Карембьо, който триумфира с Франция през 1998 г. Той бе последван от Роберто Карлош с Бразилия през 2002 г. 

Тогава последва пауза от 12 години, която бе прекратена от друг креативен играч - Сами Кедира, от Германия, а Рафаел Варан, който премина в Манчестър Юнайтед бе последният, който постигна последователен успех в Шампионска лига и Световното първенство.

Следете Аржентина - Франция НА ЖИВО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички