Десетилетия по-късно: Намери се кой да доближи посещаемостта от финала на Мондиал 1994


Десетилетия по-късно: Намери се кой да доближи посещаемостта от финала на Мондиал 1994
Снимка: GettyImages

1488 0

Двубоят между Аржентина и Мексико от втория кръг на груповата фаза на Световното първенство 2022 предложи страхотна атмосфера по трибуните и от много бе определяна като най-добрата от тази фаза на турнира. 

В крайна сметка Лионел Меси и "Гаучосите" се наложиха над добре познатия си съперник и си върнаха шансовете за класиране в следващия етап на турнира. В срещата бяха постигнати и някои лични рекорди на играчите, но един от най-забележителните е около посещаемостта на срещата - точно 88 966 зрители изгледаха двубоя на живо в събота вечер. 

Двубоят се проведе на националния стадион "Лусаил", който на 18-и декември ще приеме и финала на надпреварата, а до този момент именно вчерашния двубой е предизвикал най-голям интерес от изминалите на съоръжението, което беше приело срещите между Бразилия и Сърбия, както и Аржентина - Саудитска Арабия.

Оказва се, че това е най-посещаваният двубой на световно първенство след 1994 г., когато 91 194 души изгледаха триумфа на Бразилия над Италия на стадион "Роуз Боул", сочат статистиките на ФИФА.

Най-голямата публика за всички времена остава по време на финала между Бразилия и Уругвай на стадион "Маракана" през 1950 г., когато 173 850 привърженици наблюдават загубата на домакина.

Вижте какъв рекорд на Мародона изравни Меси по време на двубоя!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички