Владимир Путин - крадец? 19 години по-късно стана ясно дали е откраднал ценно спортно отличие


Владимир Путин - крадец? 19 години по-късно стана ясно дали е откраднал ценно спортно отличие
Снимка: принтскрийн/YouTube/Новая газета

3171 0

Преди почти две десетилетия собственикът на тима от НФЛ Ню Ингланд Пейтриътс - Робърт Крафт, пътува до Русия, след като спечели Супербоул 39 през 2005 година. Победата му донесе третия шампионски пръстен, чието име бе гравирано върху него. Но среща с руския президент Владимир Путин го накара да се раздели с него.

Владимир Путин - крадец?

В един от епизодите на документалния сериал "The Dynasty", Робърт Крафт разказва за пътуването си до Санкт Петербург в Русия през 2005 година. Той споделя как за първи път срещна Путин по време на пресконференция в Константиновския дворец, когото описва като "малък човек, но плашеща фигура".

Още: ВИДЕО: Бивш шампион на IBF бе разстрелян в Германия на излизане от бръснарница

Крафт показва своя шампионски пръстен на руския президент, който го е сложил и казал: "Мога да убия някого с този пръстен".

Крафт обясни как тази история по някакъв начин е привлекла вниманието на пресата и се е превърнала в световно заглавие, че Путин е откраднал пръстена на Крафт. Собственикът на Пейтриътс си спомня: "О, не можех да си го поискам обратно, но и той не го открадна. От Белия дом ми се обадиха и казаха, че това би бил страхотен подарък за заздравяването на отношенията между нас и Русия".

Добрата новина за Крафт е, че пръстенът му е добре. Според актуална информация на CNN отличието е изложено в библиотеката на Кремъл. "Робърт се чувства страхотно, че пръстенът е в Кремъл и, както заяви през 2005 г., той продължава да изпитва голямо уважение към Русия и лидерството на президента Путин".

Още: Ужасна вест за самоубийството на Дани Алвеш шокира света, но всичко се оказа грозна лъжа

СНИМКА: Шаби Алонсо получи специален килим от треньора на Карабах

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички