Висок холестерол, повишено кръвно и депресия? Нова хранителна добавка облекчава тези състояния


Висок холестерол, повишено кръвно и депресия? Нова хранителна добавка облекчава тези състояния
Снимка: www.forlife.bg

2045 0

Според Световната здравна организация, броят на хората с диабет е нараснал над четири пъти между 1980 и 2014 г. По данни на IDF Diabetes Atlas 2021 диабетът от втори тип засяга около 530 млн. човека в цял свят, което е 10,5% от пълнолетното население на света между 20 и 79-годишна възраст. Тези статистики разкриват истинска пандемия от диабет, която създава огромна нужда от нови средства за лечение на заболяването. Освен лекарствата, в арсенала на медицината са и някои хранителни добавки, които ефективно намаляват холестерола и балансират кръвната захар. Сред тях е берберинът, който все повече привлича вниманието на лекари и фармацевти, заради множеството благоприятни въздействия върху човешкия организъм. Обикновено се употребява под формата на добавка, защото хранителните източници се откриват сравнително трудно и съединението е в малки количества.

Берберин с пиперин - икономичната и ефективна добавка

Тук идва на помощ компанията Forlife. Създадена е с цел да информира обществото на тема здраве, хранене и начин на живот, като им дава свободата и възможността да правят правилните избори в ежедневието си. Тя предлага единствената по рода си хранителна добавка в България – “Берберин с пиперин”. Добавката е на растителна основа, без глутен и без захар, с естествени съставки. Това е продукт, съдържащ 97% екстракт от биоактивното съединение берберин, както и 95% екстракт от черен пипер, за по-активно действие. Разработена е на базата на съвременни научни изследвания и открития в областта на здравето и храненето. Продуктът може да бъде закупен от физическия магазин на Forlife или от сайта forlife.bg­­­ на цена от 38 лв. Опаковката съдържа 90 капсули, предвидени за период от 45 дни, като всяка капсула съдържа 500 мг берберин, което прави продукта икономичен и достъпен.

Верен помощник на хората с диабет от втори тип

Защо добавката е толкова полезна? Изследвания показват, че приемането на берберин три пъти дневно преди хранене, може да намали както кръвната глюкоза на гладно, така и постпрандиалната кръвна глюкоза при пациенти с новодиагностициран диабет тип 2. Освен това той повишава инсулиновата чувствителност, което помага на тялото да реагира по-добре на инсулина - хормонът, който регулира нивата на кръвната захар. Затова берберинът е смятан за важно средство в контролирането на диабета и за подобряване на качеството на живот при засегнатите лица.

Подобрява сърдечно-съдовата система и облекчава депресията

Друго проучване сочи, че съставката помага за понижаване нивата на холестерола с липопротеини с ниска плътност (LDL), наричан „лош“ холестерол. От своя страна, положителното въздействие на берберина върху нивата на кръвната захар и холестерола подобрява общото състояние на сърдечно-съдовата система. Това обаче далеч не изчерпва ползата от берберина. Неговото действие е широкоспектърно, тъй като засяга различни органи и системи в човешкото тяло. Той е мощен антиоксидант и помага за укрепване на стомашно-чревната и имунната система, регулиране на метаболизма и телесното тегло, и справяне с чернодробни заболявания. Берберинът подобрява и психическото здраве, като облекчава симптомите на депресия.

В крайна сметка, добавката берберин с пиперин на Forlife е чудесен вариант, както за хора с диабет от втори тип, така и за всички, които искат да имат по-здравословен начин на живот и по-добри хранителни навици.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички