Видове електронни спортове


Видове електронни спортове
Снимка: Winbet.bg

325 0

Индустрията на електронните спортове, наричани още eSports, продължава да се разраства със светкавични темпове. Все повече любители на гейминга решават да направят крачката към това да бъдат професионални играчи. От друга страна, наградните фондове не спират да нарастват, поради което най-добрите състезатели отдавна са милионери.

Но какви видове електронни спортове съществуват? Нека разгледаме някои от тях в следващите редове:

Бойни игри (Fighting)

Това са гейминг заглавия от типа на Mortal Kombat или Street Fighter, където се играе “1 на 1”, а двамата играчи се опитват да се победят в пряк дуел. В тези игри се изисква сериозно майсторство, защото всичко може да приключи за броени секунди с няколко добри комбинации.

Състезателни игри (Racing)

Този тип игри са предназначени за маниаците на тема автомобили и мотори, обичащи високите скорости. Разликата е, че тук е доста по-безопасно, тъй като играеш виртуално и няма как да предизвикаш катастрофа на пътя. Може да се играе с професионални атрибути като волан с педали и скоростен лост, например.

Шутъри от първо лице (First Person Shooter)

Това е една от най-популярните категории eSports - шутърите от първо лице. Всички сме чували за игри като Call of Duty, където играчите влизат в ролята на войници, управлявайки героя си “от първо лице”. Тук игрите се провеждат в отбори, като са изключително тактически. Сляпото хвърляне в атака просто не върши работа.

Стратегии в реално време (Real Time Strategy)

Заедно с шутърите, това е друга много популярна дисциплина при различните видове eSports на winbet.bg. Както се подразбира, тук стратегията е водеща - всяко твое действие трябва да е добре пресметнато, за да не бъдеш победен. Играчите контролират цяла собствена армия, а целта е да се победи съперника. Пример за популярна такава игра е StarCraft.

MOBA (Multiplayer Online Battle Arena)

MOBA е друга изключително предпочитана дисциплина сред професионалните eSports играчи. Това е жанр на стратегиите, където отново се играе в отбори, но всеки играч контролира по една единица. Различните герои имат различни способности и магии, което означава, че чисто тактически трябва да знаеш как и кога да използваш способностите му. Обикновено целта е да се разруши базата на противника.

Спортни игри

Най-често изразяващи се в игра на футболния симулатор FIFA, тези игри са истинска страст за феновете на спорта. Както споменахме, най-популярна тук е FIFA, където също се изисква немалко майсторство, за да победиш противника. Много големи футболни клубове по света вече имат и свои собствени eSports състави.

Бонус Календар Януари на WINBET

През целия месец януари потребителите на WINBET могат да се възползват от промо офертата Бонус Календар Януари, позволяваща им да отворят една от 31-те къщички, съответстващи на датата в календара. Там ги очакват приятни изненади като кеш бонуси, безплатни игри и безплатни залози.

Нови спортни функционалности в WINBET

Феновете на спортните залози вече могат да се възползват от нови и полезни функционалности в най-големия игрален сайт у нас. Инструментът “0% Марж” позволява правенето на залози с повишени коефициенти, а при “Бонус Колонка” потребителят получава бонус за всеки следващ добавен залог в правата си колонка. Не е за подценяване и функцията “Ранно изплащане”, при която залогът автоматично се затваря, ако подкрепеният от потребителя отбор поведе с два гола разлика.

Участието в хазартни игри не е само забавление и крие риск от развиване на хазартна зависимост! Повече информация относно отговорния хазарт и превенцията от рискове е налична на nra.bg и на winbet.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички