Турски футболист задуши болното си от коронавирус дете, защото не го харесвал


Турски футболист задуши болното си от коронавирус дете, защото не го харесвал
Снимка: Pixabay.com

3345 0

Нечовешко престъпление е извършил турският футболист Джевхер Токташ, информира Daily Sabah. Той е убил собствения си син, след като детето се е заразило с коронавирус. Малкото момче е било 5-годишно.

На 23 април футболистът на Бурса Йълдъримспор е завел в болницата сина си Касим с кашлица и висока температура. Лекарите разпознали симптомите на коронавирус и изолирали момчето и баща му. Същия ден по-късно Токташ е повикал лекар в техния сектор и е съобщил, е детето не може да диша нормално. Касим е настанен в отделението за интензивно лечение, където е починало 2 часа по-късно.

Трудното дишане е характерен признк на вируса, затова лекарите са помислили, че смъртта на момчето от задушаване е нормална. Но 11 дни по-късно Токташ е отишъл в полицията, за да призне престъпление. Той е разказал, че е задушил син си с възглавница, когато са били сами в стаята.

"Притиснах възглавницата към лицето на сина си, който лежеше по гръб. Притисках я 15 минути и не пусках. През цялото това време синът ми се бореше. Когато престана да се движи, вдигнах възглавницата. След това се обадих на лекарите, за да сваля подозренията от себе си", казал футболистът в полицията.

"Никога не съм обичал малкия си син. Не знам защо. Единствената причина да го убия онзи ден беше, че не го харесвах. Нямам проблеми с психиката", допълва той. След признанията му Токташ е арестуван, а наказанието за престъплението му предвижда доживотен затвор. Бивш боксьор пък призна, че е убил поне 90 души (подробности тук). 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички